DIM

Alusasuinfo

Miten löydän oikean kokoiset liivit?

Usein ostamme rintaliivit kiireessä muiden ostosten lomassa, sovittamatta, vanhan koon mukaisesti. Tutkimusten mukaan jopa yli puolet naisista käyttää väärän kokoisia rintaliivejä. Ethän osta kenkiäkään sovittamatta?

Mikäli olet epävarma oman kokosi suhteen, ammattitaitoinen myyjä pystyy kertomaan mitkä liivit soveltuvat parhaiten juuri sinulle ja omaan käyttötarkoitukseesi. Rintaliivejä valmistetaan kuppikoosta A aina E-kuppiin saakka. Kenenkään ei tarvitse tyytyä vääränkokoisiin liiveihin.

Rinnan koko muuttuu vuosien saatossa

Naisten rintojen koko vaihtelee vuosien saatossa mm. hormoni-toiminnan myötä. Raskauden aikana rinnat kasvavat nopeasti, joten on tärkeää, että liivit ovat hyvät ja tukevat. Imetyksen jälkeen useimmiten rinnat löystyvät ja liivikoko voi olla aivan eri kuin ennen. Vaihdevuosissa rinnat saattavat pienentyä, mutta niiden jälkeen painonvaihtelu saattaa tuoda uusia ulottuvuuksia.

Dim rintaliivien koot:

Laadukkaat ja käytössä mukavat Dim-liivit istuvat hyvin antaen rinnoille täydellisen tuen.

Rintaliivejä valmistetaan A-E-kupeissa. Ympärysmittoja löytyy 70-90.

Dim-liiveissä ensimmäisenä on ranskalainen koko, jossa ympärysmitta on 15 cm suurempi, kun eurooppalainen mitoitus. Esim. 90B = 75B. Ero selittyy sillä, että ranskalainen mittaa ympärysmitan rinnan päältä ja eurooppalainen rinnan alta.

Rintaliivin ympärysmitan tulee olla napakka ja hieman tiukka, sillä liivi venyy aina jonkin verran käytössä. Rinnan pitää mahtua kokonaisuudessaan kuppiin, tarkista ettei ”kakkosrinta” pullahda reunan yläpuolelle.

Oikeaa päälle ja alle pantavaa

Yksi tutuimpia lauseita taitaa olla ”mitä minä pukisin päälleni” eli mietimme paljonkin päällyspukeutumista ja haluamme pukeutua tilanteen mukaan.

Samalla tavalla myös alusasuissa käyttötilanne ratkaisee millaiset liivit puemme päällemme.

Sijoita kunnollisiin arkiliiveihin, koska käytät niitä eniten. Väreissä musta ja valkoinen on suosittuja, mutta värilliset tuotteet lisäävät suosiotaan vuosi vuodelta. Ihonvärinen liivi näkyy vähemmän läpi valkoisen paidan alta, kun valkoinen.

Hyvät juhlat alkavat jo alusasuista, pukeudu sävy sävyyn muun juhlapukeutumisen kanssa. Juhlamieli kohoaa kuin itsestään ja itsevarmuuskin saa naisellisen säväyksen näyttävillä pitseillä tai muilla erikoistehostetuilla juhlaliiveillä.

Alusasujen hoito

Alusasut on syytä pestä jokaisen käyttökerran jälkeen. Älä seisota niitä likaisena kovin pitkään, sillä lika lähtee kuidusta paremmin, kun tuotteet pestään mahdollisimman nopeasti käytön jälkeen. Lika kuluttaa tuotetta ja lyhentää sen käyttöikää.

Noudata ehdottomasti annettuja pesuohjeita. Jos et ymmärrä tuotteeseen kiinnitettyä pesuohjetta, kysy myyjältä apua!

Alä käytä valkaisuainetta sisältävää pesuainetta värillisille alusasuille. Käytä aina oikeaa pesulämpötilaa. Kaarituelliset liivit, korsetit ja bodyt pestään käsin, jotteivät kaarituet irtoa ja vääntyessään riko pesukonetta. Jos kuitenkin peset alusasusi pesukoneessa, käytä aina pesupussia ja sulje liivinhakaset ennen pesua.

Sukkien ja stay-upien hoito

Pese sukat aina käytön jälkeen miedolla saippuavedellä (käsin) ja huuhtele hyvin. Säilytä sukat aina silikonit vastakkain, näin silikonin tahmeus säilyy ja tuotteen käyttöikä pitenee.